Informatie

Mogelijkheden en tarieven

U kunt kiezen voor een gedenkplekje op een gemeenschappelijk veld of voor een eigen gedenkveldje.

Gedenkplekje
Een gedenkplek ligt op een gemeenschappelijk veld, doorgaans bij een bestaande boom of bij een door u geplante boom. Behalve een gedenkschijf op een voetstuk mag u daar in overleg ook nog wat andere planten neerzetten. Een gedenkplek is een plaats voor de as van één of twee personen.

Eigen gedenkveld
Gedenkvelden zijn door ons afgezet met een houtwal of omringd met liggende boomstammen. De gedenkvelden zijn mogelijk in verschillende formaten en hebben verschillende tarieven. De houtwal wordt door de beheerder in stand gehouden. Binnen de houtwal hebt u de vrijheid om het veld met natuurlijke materialen naar eigen smaak in te richten en de as van meerdere mensen te begraven.

Tarieven

Het gebruik van de gedenkplekjes en gedenkveldjes wordt telkens voor een periode van 5 jaar (of een meervoud daarvan als u dat wilt) overeengekomen en in rekening gebracht. De bijdrage voor 5 jaar is:

  • gedenkplekje op een gemeenschappelijk veld: 2-3 vierkante meter, € 100 voor 1 persoon; € 150 voor 2 personen tegelijk
  • klein gedenkveld: 5-6 vierkante meter: € 200
  • middelgroot gedenkveld: 10-12 vierkante meter: € 250
  • extra groot gedenkveld: 16-20 vierkante meter: € 300 

Na de eerste 5 jaar kunt u de gedenkplaats op laten gaan in de omringende natuur of de looptijd en het onderhoud verlengen. Dat kan steeds met 5 jaar of een veelvoud daarvan. De overeenkomst kan ook voor 10 of 20 jaar ineens afgesloten en betaald worden.

Plaats reserveren met een boom
U kunt in het Gedenkbos een plekje voor in de toekomst reserveren door een mooie boom aan het bos toe te voegen. Met de beheerder kiest u een plaats van uw voorkeur waar een boom geplant kan worden. U kiest een boom uit bij een kweker en wij planten die voor u op de uitgekozen plaats. Het kost u verder niets tot u of uw nabestaanden in de (verre) toekomst van de gereserveerde plek een gedenkplek willen maken. Pas dan gaat het normale tarief van € 100 per 5 jaar voor een gedenkplekje in. Bij de reserveringsboom kunnen wij, als u dat wilt, op een houtschijfje de naam vermelden van degene door en voor wie de boom is geplant. 

Donatie voor bomen
Het is ook mogelijk een bedrag naar keuze te doneren voor de aanplant van bijzondere bomen in het bos. Met een bijdrage van € 75 euro doneert u al een parkboom of fruitboom van zo’n 3 meter hoog. Een donatie voor het bos kunt u overmaken op rekening NL63 RABO 0354 0470 78 ten name van stichting Gedenkbos De Spinder onder vermelding van ‘donatie’.

Gedenkschijven
We kunnen voor u een duurzame houtschijf graveren, inclusief afwerking met hoogwaardige houtolie. De houtschijven van acaciahout of kersenhout (naar keuze) zijn er in verschillende maten, van 18 tot 35 cm doorsnede. Kosten voor een houtschijf:

– klein: € 10 (± 18 cm doorsnee)
– middelgroot: € 15 (± 25 cm)
– groot: € 20 (± 35 cm)

De gedenkschijf kan voor u gegraveerd en zwart ingekleurd worden tegen de volgende vergoeding:

– tot 10 tekens: € 20
– 11-25 tekens: € 30
– 26-40 tekens: € 40
– 41-60 tekens: € 50
– 61-80 tekens: € 60

As begraven huisdieren
Ook voor het begraven van de as van een huisdier is er een veld: Dierenheuvel. Voor € 50 kunt u hier voor 5 jaar een plekje inrichten voor uw overleden huisdier en dat markeren met een struik of met plantjes, met een aandenken van natuurlijk materiaal (een gegraveerde houtschijf bijvoorbeeld) of met een boompje. Verlenging met 5 jaar is mogelijk voor € 50.