Wie zijn wij?

Wie is wie in het Gedenkbos? Graag stellen we de vaste kern van vrijwilligers voor. Die kern bestaat uit vier medewerkers, van wie er drie meerdere dagen van de week aanwezig zijn. Gerrit de Jong en Frans Verhoeven werken op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag in het Gedenkbos. Ze leggen gedenkveldjes aan, houden paden schoon, snoeien, ruimen takken op en doen algemeen onderhoud. Peter Smulders is vijf tot zes dagen in de week aanwezig, begeleidt nieuwe klanten, plant de nieuwe bomen, plaatst zitbankjes, is de motorzager en doet allerlei onderhoudswerk . John van de Sande werkt door de week bij een hoveniersbedrijf en is daardoor alleen onregelmatig op zaterdag en de woensdagmiddag in de gelegenheid om in het bos mee te werken. Hij richt zich vooral op reparatie-, constructie-  en timmerwerk.

Vanaf links: Frans, Gerrit en John

Frans (1951) uit Loon op Zand is na 50 jaar werk in 2016 met pensioen gegaan. Hij werkte 6 jaar bij een supermarkt en was 43 jaar filiaalmanager in de slijterijbranche. Zijn hobby’s zijn fietsen, puzzelen en lezen.

Gerrit (1954) is van huis uit Amsterdammer, maar woont nu al 46 jaar in Tilburg. Hij is na een militaire opleiding als chauffeur 40 jaar internationaal chauffeur geweest. Zijn hobby’s zijn houtbewerking en werken in de natuur, maar hij is ook culinair liefhebber, bierbrouwer en whiskykenner.

John (1966) is praktisch en vindingrijk ingesteld en heeft breed werkervaring opgedaan. Hij werd opgeleid tot docent Informatica, stond voor de klas, was houtbewerker, systeembeheerder en ict-instructeur, en is nu medewerker groenbeheer bij een hovenier. Houdt van klussen, barbecueën, vissen en lekker koken.

Peter (1956) nam in 2017 het initiatief voor het Gedenkbos. Opgeleid tot tekstwetenschapper en communicatieadviseur aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte tot 2018 als directeur van Genootschap Onze Taal in Den Haag, waar hij 34 jaar in dienst was. In die functie was hij manager, congresorganisator, redacteur en uitgever, en droeg hij 26 jaar lang bij aan de eindredactie van de jaarlijkse Troonrede. Hij houdt van geschiedenis, kastelen en bergtochten.